Automatische herinneringen en handelingen btw-aangifte

Automatische herinneringen en handelingen btw-aangifte

Om de btw-aangifte zo soepel mogelijk te laten verlopen zijn de volgende processen in Yuki geautomatiseerd. Deze acties worden alleen uitgevoerd als de administratie btw-plichtig is. Deze berichtenstroom kan worden ingesteld onder de Instellingen Berichten van Yuki.

Aanmaken concept btw-aangifte

Het aanmaken van een lege aangifte wanneer deze niet bestaat gebeurt elke dag van een aangifteperiode. Dit is er voor om te zorgen dat ook lege aangiftes (de zogenaamde nul-aangiftes) worden verstuurd.

Aankondiging btw

Mededeling dat de aangifteperiode bijna voorbij is en herinnering om document aan Yuki aan te leveren. Wordt gestuurd naar de btw-contactpersoon elke 25ste in de laatste maand van de aangifteperiode.

Volledigheidsrapport

Rapport met daarin gegevens over eventueel missende facturen en/of betalingen. Wordt gestuurd naar de contactpersoon voor Yuki berichten elke 1ste van de maand.

Mededeling concept btw-aangifte

Indien de klant of accountant (zonder Yuki portal) zelf de aangifte verzorgt: Mededeling dat een concept btw-aangifte klaar staat om verstuurd te worden. Wordt gestuurd naar de btw-contactpersoon elke 10de van de maand na de aangifteperiode.

Herinnering aangifte versturen

Indien de klant of accountant (zonder Yuki portal) zelf de aangifte verzorgt: Herinnering dat een concept btw-aangifte klaar staat om verstuurd te worden (mits deze nog niet verzonden was). Wordt gestuurd naar de btw-contactpersoon elke 20ste van de maand na de aangifteperiode.

2de herinnering aangifte versturen

Indien de klant of accountant (zonder Yuki portal) zelf de aangifte verzorgt: Nogmaals een herinnering dat een concept btw-aangifte klaar staat om verstuurd te worden (mits deze nog niet verzonden was). Wordt gestuurd naar de btw-contactpersoon elke 26ste van de maand na de aangifteperiode.

Mededeling aangifte gereed

Indien Yuki of een accountant met een Yuki portal de aangifte verzorgt: Mededeling dat de BTW-aangifte gecontroleerd is door een medewerker van de Yuki BackOffice. Wordt gestuurd naar de btw-contactpersoon zodra de aangifte is gecontroleerd.

Verzenden aangifte

Indien Yuki of een accountant met een Yuki portal de aangifte verzorgt: Alle aangiftes die door een medewerker van de Yuki Backoffice zijn goedgekeurd worden vanaf de 26ste in de maand na de aangifteperiode automatisch verstuurd naar de Belastingdienst.

Ontvangstbevestiging

Indien de aangifte digitaal naar de Belastingdienst is verstuurd. Bevestiging dat de aangifte is ontvangen door de Belastingdienst en eventueel herinnering dat de omzetbelasting betaald moet worden. Wordt gestuurd naar de btw-contactpersoon zodra de aangifte verstuurd en bevestigd is.

Verzendschema

 1. 1ste van de maand: Volledigheidsrapport (altijd)
 2. dagelijks: Eventueel aanmaken van een lege concept btw-aangifte (altijd)
 3. 25ste van de maand: Aankondiging btw (indien btw-plichtig)
 4. 10de van de maand na de aangifteperiode: Mededeling concept btw-aangifte (indien klant/accountant zonder portal aangifte verzorgt)
 5. 20ste van de maand na de aangifteperiode: Herinnering aangifte versturen (indien klant/accountant zonder portal aangifte verzorgt)
 6. 26ste van de maand na de aangifteperiode: 2de herinnering aangifte versturen (indien klant/accountant zonder portal aangifte verzorgt)
 7. zodra aangifte gecontroleerd is: Mededeling aangifte gereed (indien Yuki of accountant met portal aangifte verzorgt)
 8. vanaf de 26ste in de maand na de aangifteperiode: Verzenden aangifte (indien Yuki of accountant met portal aangifte verzorgt)
 9. dagelijks om 9:00
 10. vanaf de 28ste ook dagelijks om 23:30
 11. zodra aangifte ontvangen is: Ontvangstbevestiging (indien met Yuki verstuurd)

Zie ook

Comments